Capital.ba

Evro premašio granicu od 120 dinara, sutra kurs 120,3918

12.11.2014. / 20:34

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će sutra oslabiti 0,4 odsto, uprkos tome što je Narodna banka Srbije (NBS) danas prodala 30 miliona evra, a zvanični srednji kurs će biti 120,3918 dinara za evro, saopštila je NBS.

To će biti najniža vrijednost dinara ove godine, dok je najviši bio 1. januara – 114,6421 dinar.

Srpska valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone biti 0,8 odsto slabija nego prije mjesec dana, a 5,2 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je slabiji 0,6 odsto i iznosi 96,6692 dinara za jedan dolar. Ta vrijednost je 2,6 odsto slabija na mjesečnom, a 12,2 odsto na godišnjem nivou.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu kupila ukupno 200 miliona evra i prodala 1,235 milijardi evra, računajući i današnju transakciju, kako bi sprečila prekomjerne dnevne oscilacije kursa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!