MRKONJIĆ GRAD, Mrkonjićka šljivovica izuzetno je kvalitetna i trebalo bi je brendirati, smatra profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Ninoslav Nikićević, jedan od najpoznatijih ocjenjivača ljute rakije.
Na predavanju poljoprivrednicima u Mrkonjić Gradu o senzornom ocjenjivanju alkoholnih pića, Nikićević je rekao da je ove godine senzorno ocjenjivanje voćnih rakija bilo veoma uspješno.
“Kvalitet šljivovice je svake godine u porastu, a ako je to i moja zasluga, meni je zadovoljstvo. Svake godine na predavanjima ukazujem i na greške koje se prave prilikom pečenja rakije”, rekao je Nikićević.
On je naveo da je ove godine ocjenjivano 110 uzoraka, od kojih najviše 84 šljivovice.
“Ove godine senzorno ocjenjivanje voćnih rakija bilo je uspješno. Nikad bolje! Dodjeljene su dvije zlatne medalje, a proglašenje pobjednika je ostavljeno za vikend”, rekao je Nikićević i dodao da je sa njim rakiju ocjenjivala i profesor Nermina Spaho. Srna