NJUJORK, Bez eksperimentisanja, propitkivanja i spremnosti na nove stvari nema uspjeha, savjetuje Anthony Bourdain.
Volite ono što radite i poštujte ljude sa kojima sarađujete, poruka je popularnog američkoga kuvara i putopisca Anthonyja Bourdaina, koji tvrdi da je upravo to ključ sreće na poslu.
Autor New York Timesova bestselera “Kitchen Confidential” počeo je skromno pišući istoimenu kolumnu za besplatne lokalne novine. Upravo mu je to, tvrdi, otvorilo vrata uspjeha jer se, misleći da njegove kolumne niko ne čita, potpuno oslobodio pritiska mišljenja javnosti.
Ključ sreće i uspjeha
– Prestanite da se opterećujete time šta će ljudi misliti o vama i vašim postupcima, time šta okolina od vas očekuje i hoće li joj se to što radite svidjeti. Budite ono što uistinu jeste jer to je ključ sreće, ali i uspjeha – napominje Bourdain.
Od zarade, dodaje, mnogo je važnije da vam posao koji radite bude izazov, da u njemu strastveno uživate i da se ujedno dobro zabavljate.
Bez eksperimentisanja život postaje dosadna repriza
Kada dođete do cilja, nemojte stati. Bez traganja za idejama uspjeh će postati poput ustajale vode. Bez eksperimentisanja, propitkivanja i spremnosti na nove stvari, život će vam se pretvoriti u dosadnu reprizu, prenose agencije.