SPLIT – Protekle srijede održao se Wine EnoGASTRO Vip Event u Splitu (Hotel Amphora). Bez obzira na vrlo visoke temperature, brojni ugostitelji i turistički radnici uputili su se prema Žnjanu kako bi uživali u radionicama i raznim vrhunskim proizvodima mnogih izlagača.
Agencija Ricerca Mercato i petu je godinu za redom organizovala događaj u Splitu s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih proizvođača, te pružanja dodatnih edukacija kako bi se poboljšala njihova ponuda i usluga. Ovaj projekat nije prošao nezapaženo, već je organizovan pod pokroviteljstvima Hrvatske turističke zajednice, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske gospodarske komore ŽK Split, Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Posjetioci su mogli uživati u radionicama Filipa Savića, Maria Meštrovića, Manuele Maras, Rikarda Petrića, Jure Andrijaševića, Filipa Sarilara, chefa Dragana Jovanovića, Tomislava Karamarka…
U pauzama između radionica gosti su imali vremena i za druženje i uživanje u proizvodima brojnih izlagača: Vina Prelac, Vinarija Kopjar, Vinarija Gospoja, Matić vina, Blato 1902, Katunar estate winery, Malvasija Božo Metković, Sosich wines, Vinarija Kabola, Vinogradi Nuić, Ščurek vino, Vina DK Dvanajščak Kozol, Vina Koper, Vina Fiolić Zadar, Vina Poletti, Vinarija Giulio Ferenac, Vina Terra Madre, Vinarija Florijanović, PG Orehovec, Camelot, Cromaris, Dukat President, Đanić rakije i likeri, Gastro tim, Gligora, Jana, Javna ustanova SDŽ Rera, Marikomerc, Tommy, OPG Marušić, Riba Dražin, Scorpio ugo oprema, te Tiskara Sušak.
Ove godine novitet je bio i Cooking show pod vođstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, u čijoj su pripremi takođe učestvovali i kuhar Luka Dančulović i kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko, te lokalni restorani Zora Bila, Zrno soli, Brasserie on 7 i restoran Šug. U Cookingu smo mogli prvi put u Hrvatskoj vidjeti poseban roštilj Prima grilla i pripremu na njemu, ali i posebnu prezentaciju od strane Javne ustanove SDŽ Rera – “Kaštelanski žmuli i pjati” kaštelanska eno-gastro baština.
Cooking show bio je humanitarnog karaktera, te je prikupljeno gotovo 4000kn, a prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim finansijskim sredstvima na svim ostalim događajima biće doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.
Za kraj uslijedila je večera sljubljivanja hrane i vina na kojoj su mogli, zbog ograničenog broja gostiju, učestvovati isključivo gosti koje su pozvali izlagači.
Brojni zadovoljni gosti – ugostitelji i ugostiteljski djelatnici u Splitu odlična su najava za sljedeća dva Wine EnoGASTRO Eventa u Zadru (30.06) i Zagrebu (01.07).
PR