Capital.ba

Bitcoin pao na najniži nivo u proteklih mjesec dana

07.09.2024. / 13:00

NJUJORK – Cijena bitcoina je u petak pala na ispod 54.000 dolara, što je najniže od 5. avgusta, te je najveća svjetska kriptovaluta trgovala se nešto ispod tog nivoa i zabilježila dnevni gubitak od 5,8 odsto.

bitcoin

FOTO: Pixabay

Ethereum, najveći svjetski altcoin, takođe je doživio pad za 8,2 odsto na 2.180 dolara. Među ethereum-om, neki altcoins su zabilježili pad cijena za više od osam odsto tokom dana, prenosi Anadolija.

Vrijednost tržišta kriptovaluta iznosila je 1.880 milijardi dolara sa dnevnim gubitkom od 4,76 odsto. Udio bitcoina, bio je 55,9 odsto. Ethereum je bio na 14,1 odsto, prema podacima CoinMarketCap-a.

Oštra rasprodaja kriptovaluta uslijedila je nakon jakog pada akcija glavnih tehnoloških kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama u petak.

Akcije proizvođača električnih automobila Tesla su pale za 8,45 odsto, dok je proizvođač čipova Nvidia izgubio 4,1 procenat. Google-ova matična kompanija Alphabet, imala je pad od četiri odsto.

Meta Platforms, matična kompanija Facebook-a, WVhatsApp-a i Instagrama, pala je za 3,2 odsto, dok je Amazon pao za 3,65 procenata.

Tehnološki Nasdaq Composite indeks je u petak pao za 436 poena, ili 2,55 odsto, i zabilježio pad od 5,8 procenata za nedjelju, bilježeći najgori nedjeljni učinak od 2022. godine. Anadolija

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!