Capital.ba

Turski div Pegasus stiže na još jedan aerodrom u BiH

21.07.2024. / 15:05

ISTANBUL – Niskotarifni prevoznik Pegasus Airlines pregovara o pokretanju svoje treće destinacije u Bosni i Hercegovini i osme u bivšoj Jugoslaviji.

avion

FOTO: Pixabay

Prevoznik je u pregovorima za uvođenje letova između Aerodroma Istanbul Sabiha Gokcen i Mostara, potvrdio je Marko Đuzel, direktor zračne luke u Mostaru. Očekuje pozitivan ishod u sljedećim sedmicama, ističući da su ovi razgovori glavni prioritet aerodroma.

U Bosni i Hercegovini, Pegasus Airlines trenutno održava operacije iz Istanbula za Sarajevo, s novom jednom sedmičnom linijom iz najvećeg grada Turske za Tuzlu koja će biti pokrenuta 24. avgusta. Također održava letove između Antalije i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Mostarski aerodrom opslužuju Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Münchena, Rima i Verone, iako posljednji održava operacije samo tokom ljetne sezone.

“Aerodrom trenutno ima šest redovnih linija, a Zagreb i Beograd su cijele godine. Vjerujem da ćemo u idućih mjesec dana uspjeti potvrditi još četiri nove linije, tako da ćemo iduće godine imati ukupno deset”, rekao je Đuzel.

Dodao je da ove godine očekuju oko 40.000 putnika, dok bi iduće godine ta brojka trebala porasti na 60.000, što je blizu rekorda iz 2012. kada je prevezeno 80.000 putnika, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!