Capital.ba

Energetski div u Sloveniji otvorio 39 benzinskih pumpi

01.06.2024. / 9:05

LJUBLJANA – Britanska energetska kompasnija Shell u zadnjih je šest mjeseci znatno povećala broj benzinskih pumpi u Sloveniji, a trenutno ih ima 47.

gorivo

FOTO: Pixabay

Najviše ih je u Štajerskoj i Prekmurju, posebice u blizini većih gradova poput Maribora, Celja, Murske Sobote, ali i u Primorskoj.

U manje od 200 dana energetski div otvorio je čak 39 benzinskih stanica pod brendom Shell na raznim slovenačkkim lokacijama, a jednu su već imali, u Framu, prije, izvještava siol.net.

I premda mala Slovenija za veliki Shell predstavlja jedva jedan promil globalne mreže benzinskih i mobilnih centara, Shellovi ciljevi u Sloveniji su ambiciozni.

“Kada Shell uđe na određeno tržište, on tamo ostaje dugo”, riječi su izvršnog potpredsjednika Shella za sektor mobilnosti Istvana Kapitanye, koji je zajedno s ostalim istaknutim predstavnicima posjetio Sloveniju na nedavnom službenom otvaranju novog tržišta i ispratio Shell na uspješni put i u zemlji ispod Alpa, prenosi Indikator.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!