LONDON, Italija se sprema da sertifikatima zaštiti svoj poklon svijetu – savršenu šolju espresa ili kapućina, piše danas britanski list “Dejli telegraf”.
List piše da su Italijani “zabrinuti zbog slabog kvaliteta kafe koja se služi širom Evrope” i mogućnosti da njihov nacionalni napitak “izgubi identitet”, zbog čega su odlučili da dijele sertifikate kafićima koji ispunjavaju njihove standarde pravljenja espresa ili kapućina.
Neki kažu da je tajna savršene šolje kafe u vodi, a ne u zrnu.
“Od kada je zbog epidemije kolere u Napulju prije stotinjak godina pronađen izvor iz rimskog doba taj grad je, umjesto po zarazama, posato čuven po najboljoj kafi”, tvrdi jedan Italijan.
Drugi smatraju da je najvažnija tradicija, odnosno način pripreme.
“Kao što ne možete da dobijete dobru kafu u Britaniji, tako ne možete da dobijete dobru šolju čaja u Italiji”, citat je kojim se završava članak u “Dejli telegrafu”.
1 komentar
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
Nije jebeni eKspreso nego espresso ili espreso…