NJUJORK, Znate li što se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju svojih gostiju?
Šokantne tajne otkrili su insajderi u brojnim restoranima.
Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu menija? Riječ je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka pređašnjih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je Reader's Digest za ‘Good Morning America’.
Anonimni konobari progovorili su i o drugim lažima koje serviraju gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće govore kako u jelu nema mesa ili ribe iako je to notorna laž.
Nadalje, gostima koji traže beskofeinsku kafu često se prodaje obična kafa sa kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao beskofeinsku. Iako gosti uz kafu traže nemasno mlijeko, ipak dobijaju punomasno.
Sudeći prema američkim otkrićima, vrlo je diskutabilna i higijena u restoranima. Kriška limuna koju dobijete u soku ili koktelu gotovo nikada nije oprana. Riječ je pritom o voću koje prođe kroz mnoge ruke prije nego što dospije u vašu čašu ili na vaš tanjir.
Anonimni konobari otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije svježa, odnosno dobijaju je jednom u nedjelju dana ili dvije nedjelje, ali je sve vrijeme prodaju kao svježu, prenose agencije.
I šta reći nakon svega?