BUDVA, U Budvi je danas otvoren 41. Sajam hrane na kojem se uglavnom predstavljaju crnogorski proizvođači hrane.
Sajam hrane okuplja izlagače iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, mediteranskih kultura, industrije kafe, maslinovog ulja, pčelarstva i medarstva, organske hrane, prerade ribe, konditorskih proizvoda, pakovanja i ambalaže.
Namijenjen je i predstavljanju opreme za preradu i pripremu hrane, proizvoda hemijske industrije, ponude proizvođača, uvoznika i distributera poljoprivredne mehanizacije, kao i proizvoda i usluga distributivnih lanaca.
Danijela Stolica iz Ministarstva poljoprivrede Crne Gore rekla je da razvoj poljoprivrede, odnosno proizvodnja hrane, predstavlja jednu od prioritetnih politika Vlade.
“Kao što danas možemo ovdje da vidimo, sve veći broj crnogorskih proizvođača i prerađivača podiže standarde u proizvodnji”, navela je Stolica.
Ona je istakla da su crnogorska vina prepoznata i van njenih granica, a da veliku šansu da budu plasirana na međunarodna tržišta imaju crnogorska pršuta, crnogorski med i proizvodi od šumskih plodova i ljekovitog bilja.
Izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković zadovoljan je brojem i kvalitetom izlagača od kojih većina svake godine predstavlja svoje proizvode.
On je pozdravio prisustvo Mađarskog poslovnog foruma i novih izlagača koji na 41. Sajmu hrane prvi put predstavljaju proizvode.
Sajam se održava na Jadranskom sajmu i traje do 14. marta. Srna