BEOGRAD, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u susret predstojećem Sajmu turizma, organizuje u Beogradu gastronomsku manifestaciju “Tajne južnog Jadrana“ u periodu od 21. februara do 23. marta.
Manifestacija će biti upriličena u beogradskom restoranu “Stara Sent Andrea“ u kojem će gostima biti predstavljen specijalni meni sačinjen od odabranih specijaliteta od morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati pravo iz jadranskih ribarskih mreža.
Tako će se na zemunskoj obali Dunava tom prilikom na meniju naći svježi ulovi crnogorskih ribara, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.
U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog gastronomskog festivala, gosti će imati priliku da svakodnevno probaju najcjenjenije vrste jadranske ribe: San Piera, zubatca, brancina, oradu, pagara, kernju, škarpinu, koje su samo nekoliko sati prije nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili ribari sa juga Crne Gore.
Pored morske ribe u ponudi će biti i škampi, gambori, hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.
Gastronomskom ugođaju će doprinijeti i promotivna ponuda vina najpoznatijih vinarija iz Srbije i Crne Gore, dok će se u bašti restorana svakodnevno u kotliću pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara, saopštila je Nacionalna turistička organizacije Crne Gore. Tanjug