Close Menu
Capital.ba – Informacija je capitalCapital.ba – Informacija je capital
  • POČETNA
  • SVE VIJESTI
  • CAPITAL TEME
    • ANALIZE
    • EKSKLUZIVNO
    • INTERVJU
  • NOVOSTI
  • PRIVREDA
    • ENERGETIKA
    • FINANSIJE
    • TRŽIŠTE KAPITALA
    • TRGOVINA
    • TURIZAM
  • TECH
  • SVIJET
    • ZANIMLJIVOSTI
  • MULTIMEDIJA
    •   Video
    • Foto Galerija
    • Infografika
  • PROMO
Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube Viber
Capital.ba – Informacija je capitalCapital.ba – Informacija je capital
Donacije
  • POČETNA
  • SVE VIJESTI
  • CAPITAL TEME
    1. ANALIZE
    2. EKSKLUZIVNO
    3. INTERVJU
    4. Vidi sve

    Hoće li BiH kupovati ruski gas iz treće ruke

    22. Oktobra 2025. — 14:57

    Novi porez u RS: Udar na sivu ekonomiju ili na investitore?

    15. Septembra 2025. — 15:41

    Reciklaža baterija kao biznis budućnosti

    10. Augusta 2025. — 15:00

    Simbioza na djelu: Stanivuković i SNSD poklonili milionski vrijedno gradsko zemljište

    7. Augusta 2024. — 13:00

    Ekskluzivno: Gordan Pavlović kupio Fabriku duvana Banjaluka

    26. Novembra 2025. — 16:54

    Ekskluzivno: Vlada Srpske nudi Serdarovu 242 miliona KM

    22. Augusta 2025. — 16:22

    Ekskluzivno: CAPITAL otkriva imena uhapšenih carinika

    16. Decembra 2024. — 10:47

    Saznajemo: Uskoro optužnica protiv Đoke Ekvatora

    28. Juna 2024. — 13:46

    Kazne za zloupotrebu ličnih podataka u BiH do 40 miliona KM (VIDEO)

    3. Novembra 2025. — 13:29

    Srpska vraća Rufiju 41 milion KM za zemljište na Jahorini

    30. Oktobra 2025. — 18:20

    Tanić za CAPITAL: Na domaćem tržištu više ne možemo kupiti ni cijevi za grijanje

    21. Marta 2025. — 20:10

    Kako je Širbegović od posuđenih 1.500 KM došao do milionskog profita

    14. Marta 2025. — 19:55

    Kuzmić: Odgovorni za loše stanje u „Šumama“ moraju snositi posljedice

    6. Decembra 2025. — 11:16

    Dan D za prelaz Gradiška: Brza cesta ipak se otvara na vrijeme?

    6. Decembra 2025. — 10:27

    Lidl završio megacentar u BiH: Počinje odbrojavanje do otvaranja prodavnica

    6. Decembra 2025. — 10:14

    Gordan Pavlović planira da kupi sva komunalna preduzeća u BiH

    6. Decembra 2025. — 10:00
  • NOVOSTI
  • PRIVREDA
    1. ENERGETIKA
    2. FINANSIJE
    3. TRŽIŠTE KAPITALA
    4. TRGOVINA
    5. TURIZAM
    6. Vidi sve

    Macut: Situacija stabilna, do januara razrešenje situacije sa NIS-om

    7. Decembra 2025. — 11:54

    Privatne benzinske stanice biće uključene u snabdijevanje tržišta u Srbiji

    6. Decembra 2025. — 08:02

    Nova odluka OFAC-a: Lukoilu produžena licenca

    5. Decembra 2025. — 09:02

    Bajatović: Stečaj NIS-a loša opcija

    4. Decembra 2025. — 11:47

    Na Banjalučkoj berzi prebijeno više od 200 miliona KM

    4. Decembra 2025. — 09:26

    PURS: Za 11 mjeseci prikupljeno 324 miliona KM više nego prošle godine

    3. Decembra 2025. — 14:36

    Diversifikacija ključni princip za upravljanje rizicima

    3. Decembra 2025. — 13:00

    Akcije “Potkozarja” prodate za 4,2 miliona KM

    3. Decembra 2025. — 12:34

    Akcije “Potkozarja” prodate za 4,2 miliona KM

    3. Decembra 2025. — 12:34

    Na dobošu akcije u 53 preduzeća iz Srpske

    30. Novembra 2025. — 08:02

    Uzrok rebalansa budžeta promjene u prihodima i prioriretima u rashodima

    25. Novembra 2025. — 15:03

    Promet na Banjalučkoj berzi 52.749 KM

    4. Novembra 2025. — 15:32

    Srdić: Građani nasjeli na marketinške trikove trgovaca

    6. Decembra 2025. — 14:31

    Više od trećine uvoza BiH dolazi iz zemalja bivše Jugoslavije

    5. Decembra 2025. — 11:35

    Evropa ubrzano prelazi na mobilna plaćanja

    5. Decembra 2025. — 11:11

    Kupci u FBiH za crni petak potrošili 263 miliona KM

    2. Decembra 2025. — 12:10

    U oktobru broj turista u BiH veći nego u u istom mjesecu lani

    6. Decembra 2025. — 12:25

    Ski sezona na Jahorini počinje danas uz besplatno skijanje

    2. Decembra 2025. — 09:45

    Italija očekuje 14,4 miliona stranih turista tokom zime

    26. Novembra 2025. — 15:00

    Cijene kvadrata u Budvi i do sedam hiljada evra

    13. Novembra 2025. — 09:01

    Macut: Situacija stabilna, do januara razrešenje situacije sa NIS-om

    7. Decembra 2025. — 11:54

    Privatne benzinske stanice biće uključene u snabdijevanje tržišta u Srbiji

    6. Decembra 2025. — 08:02

    “Gas-Petrol” preuzeo većinski udio u “Potkozarju”

    5. Decembra 2025. — 12:28

    Nova odluka OFAC-a: Lukoilu produžena licenca

    5. Decembra 2025. — 09:02
  • TECH
  • SVIJET
    1. ZANIMLJIVOSTI
    2. Vidi sve

    Kraj streaming ratova: Netflix preuzima Warner Bros. Discovery i HBO Max

    5. Decembra 2025. — 14:48

    Kako je pijani rakun postao kralj marketinga

    5. Decembra 2025. — 10:19

    Prve mobilne brodske apoteke u Hrvatskoj počele s radom

    4. Decembra 2025. — 13:44

    Novogodišnji honorari muzičkih zvijezda i do 150.000 evra

    30. Novembra 2025. — 15:34

    Makron zaprijetio tarifama Kini ako ne smanji trgovinski deficit sa EU

    7. Decembra 2025. — 15:44

    Peskov: Odgovornost za pljenidbu imovine snosiće i države i pojedinci

    7. Decembra 2025. — 14:57

    Rekordne cijene bakra i srebra

    7. Decembra 2025. — 13:48

    Tesla više ne želi proizvoditi električne automobile

    7. Decembra 2025. — 13:03
  • MULTIMEDIJA
    •   Video
    • Foto Galerija
    • Infografika
  • PROMO
Capital.ba – Informacija je capitalCapital.ba – Informacija je capital
  • POČETNA
  • SVE VIJESTI
  • CAPITAL TEME
  • NOVOSTI
  • PRIVREDA
  • ENERGETIKA
  • TURIZAM
  • TRGOVINA
  • TRŽIŠTE KAPITALA
  • TECH
  • ZANIMLJIVOSTI
  • SVIJET
  • FINANSIJE
  •   VIDEO
  • PROMO
Home » Sami kreirajte svoj hamburger

Sami kreirajte svoj hamburger

capital.bacapital.ba26. Septembra 2010. — 06:103 komentara2 minute čitanja

NJUJORK, Vjerovatno vam se nekada dogodilo da dok sjedite i jedete u restoranu pomislite – “mogao/mogla bih ovo bolje da napravim”.

Novootvoreni restoran brze hrane “Fourfud” u Njujorku nudi posjetiocima mogućnost da osmisle i sami naprave hamburger, a ne kao što je uobičajeno da poruče hamburger sa dodacima iz jelovnika.

Posjetioci sami mogu da mješaju i dodaju sastojke i tako obogate svojim “kreacijama” meni, a takođe, svoje recepte mogu da podjele i sa prijateljima na društvenim internet mrežama “Fejsbuk” i “Tviter”.

Šta može da bude podsticajnije nego zadovoljstvo da vidite da ljudi masovno naručuju i jedu baš vašu kulinarsku kombinaciju, a pritom svaki put kada neko naruči vaše jelo dobijate 25 centi od restorana, piše američka novinska agencija AP.

Vaš savršeni hamburger možete da osmislite na licu mjesta, u restoranu, ali i na društvenim internet stranicama.

U restoranu, svako ko želi da bude kreativan može da napravi sopstveni hamburger uz svesrdnu i brzu pomoć osoblja, a za one kojima je to komplikovano dostupni su ranije napravljeni hamburgeri.

“Glavni krivac” za tu originalnu ideju Adam Kidrom kaže da mu je cilj bio da pruži brz, hranljiv i prilagodljiv obrok sačinjen od prirodnih, lokalnih sastojaka.

Restoran nudi još jednu neobičnost, koja bi mogla da ide na živce prosječnoj mušteriji – pljeskavica ima rupu u sredini te tako izgleda kao goveđa krofna.

Kuvari rupu popunjavaju sa jednim od 25 različitih preliva zvanih Vedžiskups, kao što je preliv od avokada, čilija i manga ili soje i morske soli.

Kidrom ističe da takozvani “rupaburger” kome se u sredinu stavi neka ukusna smješa potpuno mijenja ukus i hranljivost hamburgera.

Kidrom je rekao i da je ideja sa prisustvom na internet socijalnim mrežama dovela do velikog broja lojalnih mušterija – zasad ima više od 30.000 sljedbenika na “Fejsbuku” i “Tviteru”.

“Nijedan cent nismo potrošili na reklamu”, ukazao je Kidrom, a prvi komentari pokazuju da su mušterije više nego zadovoljne. Tanjug

Podijeli: Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Copy Link Email
Prethodni članakZa goli studentski život 600 KM mjesečno
Sljedeći članak Vozače opet po džepu

Povezani članci

Svijet 02 minute čitanja

Makron zaprijetio tarifama Kini ako ne smanji trgovinski deficit sa EU

Svijet 01 minuta čitanja

Peskov: Odgovornost za pljenidbu imovine snosiće i države i pojedinci

3 komentara

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  1. airzugas 29. Septembra 2010. 15:10

    Ja da kreiram a da drugi zaradjuju na mojim idejama, ne pada mi na pamet. kada budem imao novca otvoricu svoj restoran brze hrane i pekaru/pekoteku pa cu sam svoje ideje realizovati u praksi, jedini mi je problem da zaradim dovoljno novca za ostvarenje te ideje, e da sam u SADu ili nekoj zemlji evropske unije sada bi bio mali preduzetnik dok sam ovde nezaposleni 30 godina star covjek. Ma ko vas sisa naci cu ja nacin da dodjem do para, legalno naravno.

    Odgovori
  2. uros 29. Septembra 2010. 15:43

    🙂
    Slatko se nasmijah……samo ti cuvajza sebe svoje ideje:-)
    pozzz

    Odgovori
  3. bosman 29. Septembra 2010. 15:55

    Kad smo kod restorana brze hrane. Juče sam u Lazarevu /Budžak/ svratio da nešto pojedem U CAP-CAP restoranu brze hrane. U momentu mi je bila potreba za toaletom i pitam prodavačicu gdje vam je WC. Ona reče:Nema mi WC. Kako nemate. Kaže: Nismo ga nikad ni imali. Meni se ote od SVAŠTA. Kaže da restorani brze hrane netrebaju da imaju WC. A ovaj restora, tj, cap-cap ima:
    – ispred objekta terasu sa stlovima i stolicama,
    – unutar dvije prostorije za sjedenje sa stolovima i stolicama,
    – prostor za sparvljanje hrane,
    – pult sa predprostorom za izdavanje hrane.
    Ali nigdje nema mjesta za parkiranej auta, mjesta za satjanje i WC-a.
    Gdje oprati ruke prije jela i poslije jela. Ovaj prostor ima površinu cca 60 m2 sa terasom. Ja se ne mogu načuditi da je neko dao dozvolu za ovoliki objekat bez pratećih higijenskih sadržaja.

    Odgovori
Ostavi komentar Otkaži

NE PROPUSTITE
Capital teme

Kuzmić: Odgovorni za loše stanje u „Šumama“ moraju snositi posljedice

6. Decembra 2025. — 11:1632 minute čitanja

Svi moraju da preuzmu odgovornost. I mi ćemo kao ministri podnijeti izvještaj premijeru, kaže Kuzmić

Dan D za prelaz Gradiška: Brza cesta ipak se otvara na vrijeme?

6. Decembra 2025. — 10:27

Lidl završio megacentar u BiH: Počinje odbrojavanje do otvaranja prodavnica

6. Decembra 2025. — 10:14

Gordan Pavlović planira da kupi sva komunalna preduzeća u BiH

6. Decembra 2025. — 10:00

Portal CAPITAL.ba je punopravni član Savjeta za štampu i online medije u BiH, Journalism Trust Inicijative i Reporters Shields Network.

Facebook X (Twitter) Instagram LinkedIn YouTube Viber
  • Uređivačka politika
  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Piši za Capital
  • ENERGETIKA RS
  • SLOBODNO
Copyright © 2025 Capital.ba - ISSN 2744-225X. Sva prava rezervisana.
Portal CAPITAL.ba je punopravni član Savjeta za štampu i online medije u BiH.

Unesite iznad pojam sa pretragu i pritisnite Enter za pretragu. Pritisnite Esc ili X da otkažete.