NJUJORK, Vjerovatno vam se nekada dogodilo da dok sjedite i jedete u restoranu pomislite – “mogao/mogla bih ovo bolje da napravim”.
Novootvoreni restoran brze hrane “Fourfud” u Njujorku nudi posjetiocima mogućnost da osmisle i sami naprave hamburger, a ne kao što je uobičajeno da poruče hamburger sa dodacima iz jelovnika.
Posjetioci sami mogu da mješaju i dodaju sastojke i tako obogate svojim “kreacijama” meni, a takođe, svoje recepte mogu da podjele i sa prijateljima na društvenim internet mrežama “Fejsbuk” i “Tviter”.
Šta može da bude podsticajnije nego zadovoljstvo da vidite da ljudi masovno naručuju i jedu baš vašu kulinarsku kombinaciju, a pritom svaki put kada neko naruči vaše jelo dobijate 25 centi od restorana, piše američka novinska agencija AP.
Vaš savršeni hamburger možete da osmislite na licu mjesta, u restoranu, ali i na društvenim internet stranicama.
U restoranu, svako ko želi da bude kreativan može da napravi sopstveni hamburger uz svesrdnu i brzu pomoć osoblja, a za one kojima je to komplikovano dostupni su ranije napravljeni hamburgeri.
“Glavni krivac” za tu originalnu ideju Adam Kidrom kaže da mu je cilj bio da pruži brz, hranljiv i prilagodljiv obrok sačinjen od prirodnih, lokalnih sastojaka.
Restoran nudi još jednu neobičnost, koja bi mogla da ide na živce prosječnoj mušteriji – pljeskavica ima rupu u sredini te tako izgleda kao goveđa krofna.
Kuvari rupu popunjavaju sa jednim od 25 različitih preliva zvanih Vedžiskups, kao što je preliv od avokada, čilija i manga ili soje i morske soli.
Kidrom ističe da takozvani “rupaburger” kome se u sredinu stavi neka ukusna smješa potpuno mijenja ukus i hranljivost hamburgera.
Kidrom je rekao i da je ideja sa prisustvom na internet socijalnim mrežama dovela do velikog broja lojalnih mušterija – zasad ima više od 30.000 sljedbenika na “Fejsbuku” i “Tviteru”.
“Nijedan cent nismo potrošili na reklamu”, ukazao je Kidrom, a prvi komentari pokazuju da su mušterije više nego zadovoljne. Tanjug
3 komentara
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
Ja da kreiram a da drugi zaradjuju na mojim idejama, ne pada mi na pamet. kada budem imao novca otvoricu svoj restoran brze hrane i pekaru/pekoteku pa cu sam svoje ideje realizovati u praksi, jedini mi je problem da zaradim dovoljno novca za ostvarenje te ideje, e da sam u SADu ili nekoj zemlji evropske unije sada bi bio mali preduzetnik dok sam ovde nezaposleni 30 godina star covjek. Ma ko vas sisa naci cu ja nacin da dodjem do para, legalno naravno.
🙂
Slatko se nasmijah……samo ti cuvajza sebe svoje ideje:-)
pozzz
Kad smo kod restorana brze hrane. Juče sam u Lazarevu /Budžak/ svratio da nešto pojedem U CAP-CAP restoranu brze hrane. U momentu mi je bila potreba za toaletom i pitam prodavačicu gdje vam je WC. Ona reče:Nema mi WC. Kako nemate. Kaže: Nismo ga nikad ni imali. Meni se ote od SVAŠTA. Kaže da restorani brze hrane netrebaju da imaju WC. A ovaj restora, tj, cap-cap ima:
– ispred objekta terasu sa stlovima i stolicama,
– unutar dvije prostorije za sjedenje sa stolovima i stolicama,
– prostor za sparvljanje hrane,
– pult sa predprostorom za izdavanje hrane.
Ali nigdje nema mjesta za parkiranej auta, mjesta za satjanje i WC-a.
Gdje oprati ruke prije jela i poslije jela. Ovaj prostor ima površinu cca 60 m2 sa terasom. Ja se ne mogu načuditi da je neko dao dozvolu za ovoliki objekat bez pratećih higijenskih sadržaja.