PARIZ, Najnovija atrakcija u svijetu dolazi u obliku putujućeg restorana Kjub, koji gostima (onim bogatijima), pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo iz do sad nikad viđene perspektive.
Kako bi spojili kulinarstvo i tehnologiju i doveli marketing na novi nivo, švedska kompanija kućnih aparata Elektroluks, dovela ga je bukvalno na novi nivo.
Iako su već imali projekat restorana na krovu u Parizu, ovaj put su razvili projekat ‘parazitskog’ restorana koji će se nalaziti na vrhu jedne od zaštićenih kulturnih građevina evropskih metropola, veličine 140 kvadratnih metara, a mjenjaće lokaciju svaka tri mjeseca.
Koncept pop-ap restorana razvila je belgijska PR agencija Absolut Blu, a dizajnirali su je italijanski arhitekti PARK Asociati. Kjub je potpuno transparentna, laserski perforirana, aluminijumska struktura koja se jednostavno i brzo može razmontirati.
Unutra je formiran prostor opremljen haj-tek kućnim aparatima za 18 odabranih (vrlo bogatih) gostiju.
Cilj Kjub restorana je da pruži iskustvo koje iznenađuje i inspiriše goste fantastičnim ukusima, gastronomskim izdanjima najboljih svjetskih kuvara, ali i potencira do sad nikad viđene vizure, na kraju stimulišući goste da istraže svoje granice idući put kada budu priređivali svoje kućne zabave.
Kjub se trenutno nalazi na krovu briselskog Park du Sinkuantenaire, sve do 3. septembra, a onda putuje u Rim, na vrh Palaco dela Civiltà Italiana, zatim u Rusiju, pa švajcarske Alpe i konačno u Švedsku. Restoran će na svakoj lokaciji provesti 12 sedmica. Net.hr