LESKOVAC, Na takmičenju majstora roštilja koje je održano danas u okviru leskovačke „ Roštiljijade“, prvo mjesto osvojio je Goran Milošević koji je predstavljao restoran „ Braća Ðokić“ iz Leskovca.
Milošević je pored prvog mjesta u ukupnom plasmanu bio najbolji i u pravljenju ćevapa i jela po porudžbini.
“Za ovo takmičenje sam spremio najviše inovacija. To su dimljeni batak i dimljeni file. To meso prvo ide u pušnicu pa zatim na roštilj“, objašnjava Milošević koji već 20 godina radi u restoranima u Sofiji i na planini Borovec u Bugarskoj.
Prvo mjesto u kategoriji pravljenja klasičnih pljeskavica osvojio je Saša Stanković koji je predstavljao restoran „Banković“iz Sofije.
“Napravio sam miješanu skaru. Ona sadrži bijelu vješalicu, pletenicu, medaljone sa kajmakom, uštipke, konjsku kobasicu, pljeskavicu, teleći sudžuk i ćevape“, nabraja Stanković.
Na takmičenju majstora roštilja učestvovalo je sedam takmičara iz Bugarske i Srbije. Takmičari koji su pripremali pljeskavice, ćevape i jela po porudzbini ocjenjivao je tročlani žiri iz Srbije i Hrvatske.
“Ono što sam imao priliku da vidim jeste da ima inovacija a ima i klasike, mislim na ćevap i pljeskavicu jer je to osnovni dio za ocjenjivanje. Ima inovacija dobrih, vidim tu punjeni file sa paprikom i punjene kobasice“, ocijenio je predsjednik žirija Vitomir Nikolić.
Takmičenje majstora roštilja u okviru „ Roštiljijade“ održava se 25 godina.
Gurmanska manifestacija „ Roštiljada“ u Leskovcu počela je u ponedjeljak i trajaće do nedjelje. Tanjug