GUČA, Prema prvim nezvaničnim procenama organizatora, ovogodišnji Sabor trubača u Guči posetilo je oko 600 hiljada gostiju, koji su potrošili blizu 30 miliona evra. Računi se još svode. Tačni podaci će se znati tek kroz nekoliko nedelja.
Za pet dana u Guči, popijeno preko pola miliona litara piva, pojedeno oko 700 pečenih prasića, izbačeno 900 kubika smeća, a ljekari intervenisali 456 puta, a od čega se u dvije trećine slučajeva radilo o zbrinjavanju pijanaca. Izgleda da Srbi u toj oblasti nisu najgori, jer većina opijenih bili su stranci Francuzi, Slovenci…
Cijene hrane i pića bile su od 100 do 1.200 dinara. Kupus iz zemljanog lonca 250, jagnjeće pečenje 1200, praseće pečenje 800, rakija, pivo i sokovi od 100 do 150 dinara. Premda su svi očekivali da će cijene preko vikenda povećati, one su se smanjile. Tako je ćasa svadbarskog kupusa sa 250 (sreda) pala na 150 dinara(nedelja), samo da bi što više zaradilo.
Vlasnici šatora su bili veoma nezadovoljni zaradama u odnosu na prošle godine. Kako kažu morali su da plate papreno zakup. Organizatori su od zakupa šatora naplatili 14 miliona dinara. B92