RIJEKA – Stigao je mjesec jun, a samim tim i iščekivani Wine Enogastro Vip Eventi. Kako je do sada i najavljeno, Dantes tim agencije Ricerca Mercato ove godine organizuje 5 događaja:
- Rijeka (16. jun, 2021.) – Botel Marina
- Poreč (17. jun, 2021.) – Hotel Parentium
- Split (23. jun, 2021.) – Hotel Amphora
- Zadar (30. jun, 2021.) – Hotel Kolovare
- Zagreb (1. jul, 2021.) – Restoran Tagliata
Iako je organizacija svakako otežana, organizator je pronašao rješenje, te će se ovaj jedinstveni događaj održati u hotelima i restoranima koji imaju adekvatne velike otvorene terase i prostore kako bi se mogle zadovoljiti sve potrebne epidemiološke mjere.
Osnovni cilj ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih eksperata je edukacija, podizanje kvaliteta usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Kako bi taj cilj i ostvarili, Wine Enogastro Vip Event ovog će juna okupiti vrhunske enologe, vinare i vinogradare, edukatore i vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delikatesa kako bi ih povezali s ugostiteljima, hotelijerima, te turističkim djelatnicima.
Ova želja za poboljšanjem i napretkom hrvatskog ugostiteljstva i turizma nije prošla neprimjetni ni od strane Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske privredne komore koji su partneri događaja, a Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, te Hrvatska obrtnička komora su pokrovitelji projekta.
Goste očekuju prezentacije fantastičnih govornika sommeliera, kuharskih Chefova, ugostitelja: Mira Šemić, Filip Savić, Manuela Maras, te Zoran Lukić i Filip Sarilar, a Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, te Potencijal Graševine u visokoj gastronomiji samo su neke od tema o kojima će govoriti ili recimo kuharska radionica i predavanje o tehnikama kuhanja ili o načinu dekorisanja tanjira.
Na programu su i razne kuharske prezentacije o tehnici Sousvide kuhanja, dekorisanju tanjira – Food plating, humanitarni cooking show, te humanitarna večera sljubljivanja hrane i vina pod vođstvom chefa Dragana Jovanovića.
Između predavanja i radionica gosti će imati priliku degustirati proizvode svih izlagača, te se s njima upoznati, povezati i dogovoriti saradnju.
Humanitarni cooking show i humanitarna večera sljubljivanja hrane i vina organizovani su s namjerom kako bi se pokazala humanost, a sva prikupljena finansijska sredstva namijenja su Udruženju osoba sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Za novu Sobu čuda kojoj je ta pomoć vrlo potrebna.
Ulaz na događaj je besplatan, no zbog ograničenog broja gostiju potrebno je rezervisati svoje mjesto. Upit za pozivnicu koji sadrži podatke (ime, prezime, email adresu, broj mobitela, ugostiteljski objekt) potrebno je poslati na [email protected]
PR