GORNJI MILANOVAC, Eurokrem ostaje glavni proizvod kompanije “Takovo”, potvrdio je Miroslav Jovičić, generalni direktor te firme koja posluje u okviru koncerna “Svislajon”.
Povodom učestalih glasina da vlasnik preduzeća premješta proizvodnju u Trebinje, Jovičić je pozvao novinare u obilazak fabrike eurokrema i na licu mjesta im pokazao najsavremenije linije za proizvodnju, kao i utovar gotovih proizvoda za inostrana i domaće tržište.
On je objasnio da je izvršena nova organizacija rada i da je sada u okviru konditorske industrije objedinjena proizvodnja eurokrema, keksa, sladoleda i ratluka što ranije nije bio slučaj.
Direktorka konditorske industrije Zorica Janjić je rekla da se sada dnevno proizvodi 40 tona eurokrema i da polovina, sa proizvodnih traka, odlazi u sve zemlje bivše Jugoslavije, zemlje zapadne Evrope i na tržište SAD.
“Instalirana je najsavremenija tehnologija pa sada u tom dijelu fabrike radi osam radnika zbog čega je njih oko 60 proglašeno tehnološkim viškom”, istakla je Janić i dodala da je stara oprema premještena u Trebinje, “gdje se vrši pakovanje pojedinih proizvoda”.
U tom preduzeću navode i da je od 2003. godine, kada je kombinat “Takovo” privatizovan, u nove objekte, tehnološke linije i socijalni program novi vlasnik Rodoljub Drašković uložio 93 miliona evra a prosječna otpremnina po zaposlenom bila je 10.000 evra.
“Nema toga ko bi ulagao u nešto što će da zatvara a nova tehnologija donosi racionalizaciju u proizvodnji zbog čega se pojavio tehnološki višak radnika”, kazao je generalni direktor Jovičić uz napomenu da eurokrem ostaje osnovni proizvod tog preduzeća iz Gornjeg Milanovca.
On je rekao da su “vrata novinarima širom otvorena” i da će na svako pitanje odgovarati u proizvodnji, pored mašina i radnika “koji će lično čuti šta je izjavio”. Beta