BANJALUKA, “Banjalučka pivara”, nakon pet godina, juče je u fabričkom krugu ponovo otvorila svoju novu i obnovljenu pivnicu – “Zlatna krigla”.
Početak rada pivnice simbolično je označen točenjem prve krigle nektara, koju su napunili Nikolas Peni, direktor “Banjalučke pivare” i Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke.
“Želja nam je da ‘Zlatna krigla’ bude autentičan simbol grada, koji će svojom toplom atmosferom ugostiti sve koji u njemu žive i buduće posjetioce”, rekao je Peni.
On je istakao značaj domaće proizvodnje i očuvanja domaćih brendova, te dodao da će odsjedanje u novootvorenoj pivnici zajedno s obilaskom “Banjalučke pivare” biti jedna od najznačajnijih turističkih odrednica Banjaluke.
Peni je objasnio da je u uređenje nove pivnice uloženo mnogo truda i najavio da će u njoj uvijek biti čuvana prava pivarska atmosfera.
“Pivnica je srce svake pivare i mjesto u kojem će svi posjetioci moći uživati u tradicionalnim jelima i uz najbolje točeno pivo sa izvora”, kazao je Peni.
Gradonačelnik Davidović je podsjetio da je “Banjalučka pivara” uvijek bila veoma uspješna, a da su njeni sadašnji vlasnici nastavili tradiciju dobrog poslovanja.
“Proizvodnja banjalučkog piva traje u kontinuitetu već 130 godina, što je za svako poštovanje. Banjaluka je prepoznatljiva po pivari, a grad planira ozbiljna ulaganja u trenutne potencijale Trapista”, rekao je Davidović.
Pored bogate ponude jela i pića, u pivnici se mogu pogledati i zanimljive fotografije, koje svjedoče o prošlosti Banjaluke i početku rada “Banjalučke pivare”. Nezavisne novine
10 komentara
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
jel se tu može doći, naručiti, popiti, pojesti?
😀
Moze i to dobro.
odlično, da se ne provalim ako dođem.
A ko plaća, onaj koji donosi ili onaj koji naručuje. Da se ne crvenimo
toceno pivo 0,90 KM, a imaju i odlicne kobasice i koljenice 🙂
Koljenice čuvajte se stižemo.
c,c,c sta ce svinja biti osakaceno
Ovo je pivari davno trebalo. Da je prije bilo ovakvih i sličnih poteza, pivara ne bi dospjela tu gdje je dospjela.
Samo što je ovo trebalo otvoriti negdje u centru, a ne dole gdje je daleko od očiju.
pa bilo je u centru..ali su onda neke vlasti odlucile da je bolje umjesto.. renoviranja i sredjivanja odlucili da je bolje da se proda.. nekim “biznismenima”..
kad se samo sjetim koljenice u podrumu pivnice.. mmm uz toceni nektar
a sad neka citadela neki fenseraj ..