PARMA, Australijska pica je najbolja na svijetu – procijenile su sudije svjetskog šampionata u pravljenju pica, koji je održan u Parmi.
Pobijedila je pica spravljena prema tradicionalnom italijanskom receptu, koju pravi australijski kuvar italijanskog porijekla Džoni Di Frančesko.
Džoni je vlasnik restorana “400 Gradi” u predgrađu Melburna, a njegova “margerita” osvojila je prvo mjesto.
U konkurenciji je bilo više od 600 kandidata iz 35 zemalja.
Pobjednik tvrdi da je, uprkos opštem uvjerenju, “margerita” jedna od najtežih pica, jer je kod ostalih moguće prikriti ukus tijesta ostalim dodacima, ali kod “margerite” nema skrivanja.
Što se pravila tiče, kod pravljenja “margerite” mogu se koristiti samo paradajz, određene vrste mocarele, luk, maslinovo ulje, so i svježi bosiljak.
Di Frančesko pravi pice od 12. godine, a znanje je stekao u Napulju.