PARAĆIN, Fabrika čokoladnih proizvoda “Čokolend” iz Paraćina u proizvodni program od jeseni uvodi proizvodnju keksa, hljeba i čokolade bez glutena, gumene bombone, čokoladne bananice i praline.
Proizvodnja će početi na jesen u novim halama koje će biti završene do kraja jula, i biće zaposleno oko 70 novih radnika. Proizvodne mašine su stigle od proizvođača iz Njemačke, izjavio je novinarima većinski vlasnik fabrike Nenad Jovanović.
“Gradimo tri nove hale površine 4.000 kvadratnih metara, a mašine za proizvodnju smo uvezli iz Njemačke. Hale će biti završene i mašine montirane do kraja jula i na jesen krećemo sa tri nove proizvodnje”, rekao je Jovanović.
Prvi je program bezglutenskih proizvoda: keks, čokolade, hljeb, drugi program je proizvodnja čokoladnih bananica, gumenih bombona i figura a treći proizvodnja čokoladne praline posebnog punjenja koje se sada ne proizvode u Srbiji, precizirao je Jovanović.
Novi proizvodni programi startovaće u novim halama i na novim mašinama a posao će dobiti oko 70 novih radnika, dodao je Jovanović.
“Čokolend” sada ima 2.600 kvadratnih metara proizvodnog i magacinskog prostora. Glavni proizvodi su kukuruzni tortilj čips, jedini proizvod ovakve vrste u regionu, čokolade, kremovi, kakao proizvodi. Tanjug
2 komentara
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
Interesuje me da li je fabrika krenula sa proizvodnjom slatkisa bez glutena?
Pitam se da li proizvođači počeo da slatkiša gluten?