Capital.ba

Alphabet ulaže 3,3 milijarde dolara u dva data centra u Južnoj Karolini

27.09.2024. / 10:35

MOUNTAIN VIEW – Alphabet planira da uloži 3,3 milijarde dolara u Južnoj Karolini za izgradnju dva nova data centra, rekao je izvršni direktor Sundar Pićai (Sundar Pichai), u vrijeme kada matična kompanija Google i njegovi rivali ulažu velika sredstva u infrastrukturu koja podržava razvoj AI aplikacija.

FOTO: Pixabay

Gigant pretraživača će uspostaviti dva nova kampusa data centra u okrugu Dorčester i proširiti svoj postojeći kampus data centra u okrugu Berkli, saopštila je kancelarija guvernera Južne Karoline, piše Seebiz.

Novi objekti okruga Dorčester, koji se nalaze u poslovnom kampusu Pine Hill u Ridžvilu i Winding Woods Commerce Parku, predstavljaju investiciju od dve milijarde dolara i otvoriće 200 novih radnih mjesta, dok će u okrug Berkli uložiti 1,3 milijarde dolara.

U julu, Alphabet je prijavio kapitalne izdatke od 13 milijardi dolara u junskom kvartalu, a kompanija je rekla investitorima da će tromjesečni kapitalni izdaci iznositi 12 milijardi dolara ili više do kraja 2024.

Microsoft je ranije ovog mjeseca saopštio da se udružio sa investicionom firmom MGX koju podržavaju BlackRock i Abu Dabi kako bi pokrenuli fond vrijedan više od 30 milijardi dolara za ulaganje u AI infrastrukturu za izgradnju data centara i energetskih projekata.Biznis.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!