Capital.ba

Commerzbank i Deutsche Börse nude kriptovalute korporativnim klijentima

20.09.2024. / 11:03

FRANKFURT – Commerzbank proširuje svoje rastuće poslovanje sa kriptovalutama putem partnerstva sa njemačkim operaterom berze Deutsche Börse kako bi korporativnim klijentima ponudio način učestvovanja na tržištu kriptovaluta s Bitcoinom i Etherom.

bitcoin

FOTO: Pxabay

Banka je sklopila partnerstvo sa podružnicom Deutsche Börse Crypto Finance, obe su kompanije objavile u četvrtak. Nova ponuda u početku je usmjerena na odabrane postojeće klijente.

Dok će se Commerzbank brinuti nad kripto imovinom, Crypto Finance će se baviti trgovinskom stranom, rekle su kompanije. To će korisnicima omogućiti siguran pristup kriptoimovini, rekli su.

“S našom ponudom u području digitalne imovine, našim korporativnim klijentima pružamo priliku da po prvi put iskoriste mogućnosti koje nude Bitcoin i Ether”, rekao je Gernot Kleckner, voditelj Commerzbankove jedinice za korporativna tržišta kapitala.

Stijn Vander Straeten, izvršni direktor Crypto Financea, dodao je da je partnerstvo sa Commerzbankom važna prekretnica za njegovu kompaniju, jer će im omogućiti da većem broju kompanija i institucija u Njemačkoj ponude pristup regulisanim kripto uslugama.

Crypto Finance sebe smatra pionirom u ovom poslu. Od 2017. podružnica Deutsche Börse nudi usluge za trgovanje digitalnom imovinom profesionalnim ulagačima.SEEbiz

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!