Capital.ba

Treći DORS: Fokus na inovacijama i izazovima u industriji osiguranja

18.09.2024. / 11:42

BANJALUKA – Banja Luka će 22. i 23. oktobra biti domaćin trećih “Dana osiguranja Republike Srpske” (DORS), koji predstavljaju centralni događaj za stručnjake iz oblasti osiguranja, kao i sve one koji žele da prate najnovije trendove i inovacije u ovoj industriji.

FOTO: DORS

DORS je namijenjen ne samo stručnjacima i donosiocima odluka iz sektora osiguranja, već i široj stručnoj i akademskoj javnosti, regulatornim institucijama, finansijskim institucijama, predstavnicima domaćih, regionalnih i međunarodnih asocijacija, kao i medijima.

Cilj je upoznati sve relevantne aktere sa ključnim izazovima sa kojima se industrija osiguranja suočava.

Među govornicima na konferenciji ističu se Srđan Amidžić ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH, Zora Vidović ministar finansija Republike Srpske, Draženka Janjanin direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske, Bojan Popović predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske, kao i mnogi drugi eminentni stručnjaci iz industrije iz zemlje i regiona.

Kao i prethodnih godina, DORS će biti prilika za razmjenu znanja, iskustava i novih ideja.

Predavanja i paneli će biti posvećeni stanju na tržištu osiguranja, a govorićemo i o primjeni vještačke inteligencije u industriji. Paneli će pokriti i teme kao što su prilagođavanje regulatornog okvira, evolucija obrade i naknade šteta, primjena međunarodnih standarda IFRS 9 i IFRS 17, te ESG kriterijumi i njihov uticaj na poslovanje osiguravajućih društava.

“Dani osiguranja Republike Srpske” pružaju jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, iskustava i unapređenje poslovanja kroz interakciju sa kolegama i ekspertima iz osiguravajuće industrije.

Organizator konferencije je Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske. Više informacija o konferenciji možete saznati na zvaničnom sajtu konferencije www.osiguranjers.com.

Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!