Capital.ba

Stanivuković potvrdio da Grad dijeli privatne placeve mladima

13.09.2024. / 15:32

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da Grad dijeli privatne placeve mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima jer lokalna Skupština ne želi da usvoji odluku kojom bi se omogućila dodjela zemljišta u vlasništvu grada.

FOTO: A. Čavić/ Grad Banjaluka

On je potvrdio i da će njegova porodica za te namjene „donirati desetine placeva“.

Time je Stanivuković potvrdio pisanje CAPITAL-a da će Gradska uprava Banjaluka za stambeno zbrinjavanje ovih kategorija  dijeliti i privatnu imovinu.

Sve to je Stanivuković regulisao kroz pravilnik koji je pripremljen početkom mjeseca.

„Zašto to radimo? Da pokažemo volju i želju. Zato što Skupština grada Banjaluka ne želi da usvoji odluku kojom bi se omogućila dodjela zemljišta u vlasništvu grada za ove namjene. Radićemo na ovaj način dok ne dođu normalni ljudi i normalna Skupština grada Banjaluka, jednostavno nije bilo drugog načina da se to realizuje “, rekao je Stanivuković i dodao da se radi o oko 1.000 placeva koji su u vlasništvu grada, a koje ne može dijeliti jer nema odobrenje Skupštine.

Rekao je da ima dosta onih koji žele da doniraju placeve za tu namjenu, a među njima je i njegova porodica.

„Našli smo dosta donatora koji su spremni da doniraju zemljište u te svrhe. Takvih imamo nekoliko desetina. Evo Draškova porodica će donirati desetine placeva od zemlje koju imamo u Motikma i Kljuanima i daćemo to mladim ljudima“, istakao je on.

Podsjećamo, aktuelna administracija  u Banjaluci je pripremila Pravilnik o dodjeli besplatnog građevinskog zemljišta mladim bračnim parovima do 35 godina i samohranim roditeljima kojim je moguće da se pored zemlje u vlasništvu grada za ove namjene dodijele i placevi koje će donirati fizička i pravna lica, a koje će oni donirati za te namjene.

CAPITAL: V. P.

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Stanivuković potvrdio da Grad dijeli privatne placeve mladima

    1. GIOMETAR, DIPLOMIRANI GIOMETAR

      SAMO DA OSTANE NA SUPLJOJ PRICI. SPECIJALCIMA SVASTA PADNE NAPAMET. IPAK, RADI PREVENTIVE KONTROLISIMO KATASTAR I NASU IMOVINU SVAKIH 15 DANA.ZA SVAKI SLUCAJ. MOGU PREUZET NASE VLASNISTVO KADA SE NAJMANJE NADAMO , ILEGALNO. JA IM NE VERUJEM. SAD SU PLACEVI I ZGRADE ZLATNA GROZNICA DIVLJEG ZAPADA .STOGA NAVRACAJTE U KATASTAT SVAKIH 15 DANA. JA POCINJEM OD PONEDELJKA.

    2. GIOMETAR, DIPLOMIRANI GIOMETAR

      OTKUD PRAVO OVIM PERACIMA NOVCA DA DELE PRIVATNE PARCELE GOVORECI U IME TIH STO IMAJU PRIVATNE PARCELE?????????????????? JELI POCINJE OTIMANJE VLASNISTVA NA PARCELAMA METODOM TAJNOG PREBACIVANJA VLASNISTVA SA JEDNOG LICA NA DRUGO, PRI CEMU PRVO LICE UOPSTE NE ZNA DA JE IZGUBIO VLASNISTVO ?????????????????

      • Goran

        Nemo da se sikiraš. Ovo je samo šuplja priča koja će se vrtiti još ovih par sedmica do izbora. Ono “ja hoću da pomognem, ali mi ne daju…”.

        • Dejan

          Nažalost mnogi će se upecati na Stanivukovićevu priču. Njegov rejting jeste u padu, ali ne u tako brzom padu koji bi garantovao njegovo skidanje sa vlasti za tri sedmice. Brzina kojom njegovi preostali glasači saznavaju istinu o njemu i njegovom okruženju je prespora. Kartice prijateljstva, tobože besplatan javni prevoz, podjela placeva, i slično; Funkcionalno pismenom čovjeku je jasno da se radi o malverzacijama, bezakonju i prevarama. Sve sa ciljem ispunjenja gradonačelnikovog tinejdžerskog sna, kojeg je iznio nekolicinu puta, da bude narodni vladar.

          Lično sam glasao za gospodina, jer je bio isturen ispred opozicije. Ali su već nakon pola godine počele da dolaze informacije do mene o tome šta on i njegovi saradnici rade. Tad je već bilo jasno kakva je greška napravljena. Nažalost, većina biračkog tijela nema te informacije, do njih istina ne dolazi. Izmanipulisani će da nam skroje sudbinu na izborima ako opet izaberu ovog čovjeka.

          • Vlado

            Potpisujem svaku rijec koju si napisao. Pozdrav

          • Tako je

            Samo slijepac ne vidi da je glas za Draška, u stvari glas za Dodika! Pa ko voli nek’ izvoli…

          • Filip

            Svaka cast na komentaru. Upravo je tako, nazalost..Jos bi dodao one njegove plitke saradnike od kojih se ne zna koji je gori i ljigaviji..i zbog njih ce narod, konkretno ja, glasati protiv gospodina..iako sam glasao za gospodina prije 4 godine..