Capital.ba

Guvernerka Selimović na Globalnom susretu Sustainable Banking and Finanace Network

13.09.2024. / 14:03

RIO DEŽENEIRO – Guvernerka Centralne banke BiH (CBBiH) Jasmina Selimović, prisustvovala je 8. Globalnom susretu članica, posmatrača i partnera Sustainable Banking and Finance Network – SBFN, koji je održan u Rio de Janeiru, Brazil, 11. i 12. septembra.

FOTO: CBBIH

Tokom dvodnevnih sastanaka, članice i partneri SBFN osvrnuli su se na dosadašnja dostignuća i definisali ključne smjerove za budući rad u oblastima novih finansijskih instrumenata za održivo finansiranje, tržišta zelenih obveznica i razvoja daljeg okvira za održivo poslovanje, sa posebnim akcentom na instrumente mjerenja, praćenja i izvještavanja vezane za SBFN okvir za mjerenje i metodologiju.

 „Ova prilika nam omogućava da podijelimo naša iskustva i izazove u vezi sa razvojem održivih finansijskih praksi, kao i da učimo od drugih članova SBFN, kako bismo unaprijedili naše aktivnosti i politike u ovoj oblasti“, rekla je  Selimović.

SBFN postoji od 2012. godine i trenutno okuplja 56 članica iz 72 zemlje a susreti ove vrste održavaju se svake dvije godine.

Skupu u Brazilu, koji se održava na marginama Radne grupe G20 za Sustainable Finance and Climate Change, prisustvuju predstavnici iz više od 60 zemalja.

CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!