Capital.ba

IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO)

12.09.2024. / 13:52

BANJALUKA – Dok se u Republici Srpskoj dvije sedmice spekulisalo o smjeni direktora Investiciono – razvojne banke Republike Srpske Dražena Vrhovca, u ovoj banci su ćutali i ignorisali javnost.

Dražen Vrhovac

Foto: Srna

Vodeći se mišljenjem da je pamćenje građana kratko, na nesvakidašnji način su pokušali da isprave svoj propust, praveći novi, još gori.

Naime, oni su danas objelodanili vijest da je Dražen Vrhovac podnio ostavku te da je na njegovo mjesto došao Srđan Jovanović.

Međutim, oni su pokušali da prikažu da je ta vijest objavljena daleko ranije.

Kao datum objave su naveli 26. avgust, ističući da je Nadzorni odbor tog dana prihvatio ostavku Dražena Vrhovca, što je daleko od istine.

Riječ je o klasičnoj manipulaciji, koja je veoma lako dokaziva pretraživanjem istorije interneta, a koja jasno pokazuje da ta vijest do prije nekoliko dana nije bila objavljena.

Pretraga internet istorije pokazuje da ove vijesti nije bilo 9. septembra

Tačnije, platforma za objavljivanje vijesti „wodpress“, a na kojoj funkcioniše sajt IRB-a dozvoljava da manipulišete vremenom i datumom, međutim, tragove takvih aktivnosti je veoma lako utvrditi.

Inače u saopštenju sa lažiranim datumom se navodi da je Nadzorni odbor prihvatio ostavku Vrhovca i imenovao Srđana Jovanovića, docenta doktora ekonomskih nauka iz Prijedora.

Jovanović ima 12 godina iskustva u oblasti javnih finansija i menadžmenta, od čega je većinu stekao u prijedorskoj filijali Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske. Na poziciju v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske dolazi sa mjesta profesora u visokoj školi“, stoji u tekstu.

Navode i da je autor dva udžbenika iz oblasti finansijskih tržišta i monetarnih i javnih finansija, te dvanaest radova objavljenih na SCI listi te koautor jednog udžbenika.

Da Nadzorni odbor IRB-a nije 26. prihvatio ostavku, već 23. avgusta, dokaz je i Službeni glasnik RS u kojem je objavljeno rješenje o prihvatanju ostavke.

Inače, ova banka je u postupku angažovanja agencije koja joj treba organizovati odnose s javnošću. Posao je vrijedan oko 70.000 maraka, a s obzirom čime se sve služe u IRB-u nema sumnje da im je potrebna pomoć.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: IRB lažirao vijest o odlasku Vrhovca (FOTO)

    1. Piki

      Vrhovac je kupio diplomu u svadebenom salonu u Grudama. A novi direktor IRB-a je studirao kod laznog profesora Vrhovca :)

    2. GIOMETAR, DIPLOMIRANI GIOMETAR

      lako je za ovakve kao ovi iz irb. napunili racune markama i evrima i predju na jos bolja mesta za njihov dzep. Gde je novac za nas obicne????IMA LI IKO SAVET????

      • Dena

        Kod Vrhovca bivšeg poštara i vlasnika kafica osim toga je sve lažirano. Od kupljenih garaža diploma kvazi fakulteta iz Širokog Brijega pa do svega ostalog. Jedino nije da je radio kao naš Prijedorski poštar od vrata do vrata.

        • Komentator

          Ma nije Široki Brijeg, nego poznati svjetski univerziteti, FABUS iz Sremske Kamenice i PIM iz Banjaluke :)