Capital.ba

Ćurčić postaje jedini vlasnik “Banje Vrućice”

11.09.2024. / 11:50

BANJALUKA – Kompanija „Sloboprom“, potrošiće više od tri miliona KM kako bi postala jedini vlasnik zdravstveno – turističkog centra „Banja Vrućica“ u Tesliću.

FOTO: Facebook/ZTC “Banja Vrućica”

Radi se o kompaniji koja je do sada bila vlasnik 93,8 odsto akcija u ovom zdravstveno – turističkom centru, čiji vlasnik Slobodan Ćurčić je odlučio da otkupi i preostale akcije.

Ćurčić je za CAPITAL potvrdio da je Skupština akcionara donijela odluku kojom će on otkupiti vlasnički udio preostalih manjih akcionara.

“U toku je procedura otkupa akcija i kada se ona završi “Sloboprom” će biti jedini vlasnik “Banje Vrućice””, rekao je on i dodao je da akcije otkupljuje po cijeni od 1,69 KM po akciji.

U pitanju je 2.076.041 akcija ili 6,1 odsto vlasničkog udjela što znači da će “Sloboprom” konačnici na otkup potrošiti 3.508.509 KM.

Objasnio je da se na otkup akcija malih akcionara odlučio kako bi olakšao proces odlučivanja u “Banji Vrućici”.

Kaže da još nije odlučio da li će nakon završetka procedure otkupa doći do promjene organizacije ovog zdravstveno – turističkog centra, odnosno da li će “Banja Vrućica” iz akcionarskog društva preći u društvo sa ograničenom odgovornošću.

“Banja Vrućica će nastaviti da radi kao i do sada. Fokus je da privučemo što veći broj gostiju, prije svega iz Hrvatske i Slovenije, jer oni u prihodima “Banje Vrućice” učestvuju sa 60 do 70 odsto”, naveo je Ćurčić i dodao da su planirane i nove investicije te da se jedna od njih odnosi na izgradnju staračkog doma unutar ovog kompleksa.

Podsjećamo, Investiciono – razvojna banka (IRB) RS i Društvo za upravljanje penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS su početkom ove godine prodali 18,1 odsto akcija ovog zdravstveno – turističkog centra za 10,3 miliona KM.

Tom prodajom je “Sloboprom” sa povezanom firmom „Pobjeda“ postao vlasnik više od 93 odsto akcija „Banje Vrućice“.

U prvih pola godine “Banja Vrućica” je ostvarila prihode u iznosu od 11.982.424 KM, a rashode u iznosu od 7.857.981KM. Nakon oporezivanja je ostvarena dobit u iznosu od 3.707.660 KM. Ostvarena dobit je za 1,1 milion KM veća u odnosu isti period u 2023. godine (2.533.132 KM).

„Banja Vrućica“ obuhvata kompleks od četiri hotela – „Kardial“, „Posavina“, „Srbija“ i „Hercegovina“, sa oko 1.000 ležajeva, a tokom 2018. godine ZTC je kupio i „Etno selo Usora”.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!