JAGODINA, Na 45 hektara vinograda firme Jagodinski podrumi u punom jeku je berba grožđa, prinosi i kvalitet su izvanredni, najbolji u posljednjih pet – šest godina, izjavio je juče referent u vinogradarstvu Ivo Marković.
Berba je počela 20. avgusta sortom gama bojadiser, a nastavlja se berbom frankovke, precizirao je Marković.
“Prinos gama bojadisera po hektaru iznosio je 7.600 kilograma a očekujemo takav prinos i frankovke”, rekao je on i istakao da će ove godine vinogradi Jagodinskih podruma dati rod veći od 35 vagona veoma kvalitetnog grožđa.
U berbi rade 32 sezonska radnika iz okoline Vlasotinaca, radnici iz
Jagodine i zaposleni u Jagodinskim podrumima se predomišljaju, a plaćeni su 1,30 dinara po kilogramu ubranog grožđa i imaju tri topla obroka.
Marković napominje da jedan radnik za rad od šest ujutro do 17 sati, koliko se sada radi, može, uz tri pauze za jelo, da nabere između 600 i 700 kilograma grožđa. Tanjug
2 komentara
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
jel mogu nekako stupiti u kontakt sa nekim hteo bih i ja da radim na berbi grozdja u jagodini ako ima mesta!
ako ima neko ko zna gde ima posla oko berbe neka mi ostavi broj telefona ili email gde mogu da dobijem vise informacija.