Capital.ba

Farmerima 550 KM po grlu

24.08.2024. / 11:16

ZENICA – Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podržala je proizvodnju mlijeka i svim subjektima sa registrovanim farmama muznih grla na području tog kantona i na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i odobrila 1.584.500 KM na ime podrške za registrovane farme goveda koja su u sistemu otkupa mlijeka.

 

FOTO: Pixabay

Odobrena je podrška u visini od 550 KM po grlu za 231 registrovani poljoprivredni obrt i jedan pravni subjekt koji su ispunili uslove iz javnog poziva, navodi Fena.

“Vlada je na ovaj način ispunila obećanje da će sektor mljekarstva koji je izuzetno važan za prehrambenu sigurnost i jedan je od najzahtijevnijih po pitanju ispunjavanja uslova koje treba ispuniti tokom pristupa BiH Evropskoj uniji nastojati da zaštiti i poboljša na području ZDK-a”, saopšteno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!