Capital.ba

Rusija očekuje žetvu 132 miliona tona žitarica

24.08.2024. / 9:48

MOSKVA – Izgledi za žetvu žitarica u Rusiji za ovu sezonu su na nivou od oko 132 miliona tona, rekla je danas ruska ministarka poljoprivrede Oksana Lut.

pšenica

Foto: Pixabay

Ruski farmeri već su požnjeli 78 miliona tona žitarica 2024. godine, uključujući i skoro 63 miliona tona pšenice, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede početkom nedjelje.

Ruski izvoz pšenice iznosio je 54,1 miliona tona u prethodnoj poljoprivrednoj sezoni, od 1. jula 2023. do 30. juna 2024. godine, prenio je TASS.

Tokom poljoprivredne godine 2022-2023 Rusija je izvezla 60 miliona tona žitarica.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!