Capital.ba

UIO daje 4,5 miliona KM za održavanje carinskog softvera

23.08.2024. / 14:35

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) planira u naredne tri godine potrošiti 4,5 miliona KM na održavanje NCTS softvera.

UIO

FOTO: Capital.ba

New Computerised Transit System-NCTS je transevropski carinski informatički sistem, koji omogućava elektronsku razmjenu podataka između carinskih organa i privrednih subjekata i započeo je sa radom u carinskom području BiH u avgustu 2022. godine.

UIO BiH je objavio tender za odabir firme koja treba biti zadužena za održavanje postojećeg NCTS softvera, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 3.846.153 KM bez PDV-a ili 4.499.999 KM sa pripadajućim porezima.

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je predviđeno potpisivanje okvirnog sporazuma na period od tri godine.

“Ugovorni organ će za svaku godinu sa izabranim ponuđačem zaključiti poseban ugovor kojim će se bliže regulisati prava i obaveze za realizaciju okvirnog sporazuma”, precizirano je u tenderskoj dokumentaciji.

Za svaku godinu predviđeni su posebni iznosi i to: za prvu godinu 854.700 KM bez PDV-a, za drugu godinu 1.282.05 KM bez PDV-a i za treću godinu 1.709.401 KM bez PDV-a.

Tenderom su određeni i kriterijimi koji moraju ispuniti zainteresovani ponuđači, a jedan od njih je i uspješna realizacija najmanje jednog ugovora koji je za predmet nabavke imao implementaciju, nadogradnju i/ili održavanje NCTS faza 5 u posljednje tri godine, minimalne vrijednosti 500.000 KM bez uračunatog PDV-a.

Od ponuđača se traži i da imaju minimalno deset članova tehničkog osoblja, koji će biti zaduženo za realizaciju projekta, tačnije mora imati jednog vođu projekta.

Osim toga, moraju imati po jednog eksperta za Oracle bazu podataka, za Oracle Weblogic server, za konfiguraciju softvera za Oracle bazu na Exadata, za virtualizaciju ili druge virtualizacione tehnologije, za PKI infrastrukturu, za rad na SoClass platformi te eksperta za korisničku podršku Servis deska.

Takođe, ponuđači moraju imati najmanje dva zaposlena u timu za održavanje sistema.

U tenderskoj dokumentaciji je napomenuto da jedan stručnjak ne može biti kandidovan za više pozicija.

Osim toga moraju imati Servis Desk, koji je u funkciji 24 sata, sedam dana u nedjelji sa mogućnošću prijave telefonski, e-mail-om i putem servisnog web portala, na koji korisnici mogu prijaviti nepravilnosti u radu sistema.

Rok za prijem ponuda je 8. oktobar, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena.

CAPITAL:V. P.

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: UIO daje 4,5 miliona KM za održavanje carinskog softvera

    1. ASECO

      Posao ide za Prointer i Sirius 2010… he he. Nema više. Zavrn'o Amer.