Capital.ba

UIO privremeno oduzela robu vrijednu 300.000 KM

22.08.2024. / 14:47

BANJALUKA – Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području grada Banja Luka izvršili su privremeno oduzimanje jednog havarisanog luksuznog vozila, Mercedes Benz G klase, više šasija i motora od korištenih putničkih automobila.

mercedes

Foto: UIO BiH

Radi se o robi tržišne vrijednosti procijenjene na iznos cca 300.000 KM.

“Naime, tokom provjere porijekla robe preduzetnik kod kojeg je sporna roba pronađena nije posjedovao dokumentaciju kojom bi dokazao da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak u Bosni i Hercegovini. Iz naprijed navedenih razloga sporna roba je privremeno oduzeta”, saopšteno je iz UIO BiH.

Ova akcija provedana je u suradnji sa Policijskom upravom Banja Luka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a protiv učinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uz UIO podsjećaju na obavezu prijavljivanja roba, dragocjenosti i sredstava plaćanja pri prelasku državne granice, kako bi se izbjegle neprijatnosti i prekršajne sankcije.

“Pozivamo sve građane da na otvorenu liniju UIO 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, pozivaju iz UIO BiH.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!