Capital.ba

Lolići kupili svog najvećeg konkurenta

21.08.2024. / 12:42

BANJALUKA – Preduzeće “Perfect Clean” iz Banjaluke u vlasništvu porodice banjalučkog biznismena Jelenka Lolića preuzela je “A-D Praonice”, inače svog najvećeg konkurenta, saznaje portal CAPITAL.

FOTO: A-D Praonice

Postupak promjene vlasništva nedavno je okončan u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, a novi direktor “A-D Praonica” je Nikola Lolić, suvlasnik i direktor “Perfect Clean-a”.

Prethodne vlasnice, Aleksandra i Danijela Aćimović razriješene su dužnosti direktora i zamjenika direktora nakon čega su istupile iz preduzeća.

Ne ulazeći u detalje, Jelenko Lolić je za CAPITAL potvrdio ove informacije.

Za sada će “A – D Praonice” raditi kao samostalno preduzeće, odnosno neće se ništa mijenjati, poslovaće kao i ranije. Plan je da kasnije dođe do spajanja ove dvije firme”, rekao je on.

Ova dva preduzeća su među najvećima kada su u pitanju poslovi pranja i hemijskog čišćenja.

“A – D Praonice” su prošle godine imale 2,56 miliona maraka prihoda i dobit veću od 700.000 KM ostvarenu sa 52 zaposlena radnika.

Sa druge strane, “Perfect Clean” je u 2023. godini prijavio promet od 2,42 miliona KM i profit od skoro 950.000 KM.

Dvije firme su inače prošle godine vodile veliku bitku za 13 miliona maraka vrijedan tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša koji je raspisao Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

“Perfect Clean” je uspio da ga obori jer je pred Kancelarijom za razmatranje žalbi dokazao da je UKC kroz propisivanje uslova za tehničku i profesionalnu sposobnost pogodovao samo jednom ponuđaču.

U ponovljenom postupku nabavke, ugovor je ipak dodijeljen “A – D Praonicama”.

Višemilionski ugovor za pranje i peglanje veša bio je povod za jedan od mnogih političkih sukoba između gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i direktora UKC-a, doktora Vlade Đajića.

Stanivuković je tada optužio Đajića da na ovim poslovima pere novac, dok je ovaj to negirao tvrdeći da gradonačelnik Banjaluke želi posao za sebi blisku firmu čiji je, kako je izjavio, neformalni vlasnik.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!