Capital.ba

“Pavgord” spremio 2,7 miliona KM za potpuno preuzimanje “Boksita”

19.08.2024. / 16:23

FOČA – “Pavgord” iz Foče deponovao je 2,71 milion KM na posebnom računu Nove banke Banjaluka u postupku potpunog preuzimanja “Boksita” iz Milića.

FOTO: CAPITAL

 

Komisija za hartije od vrtijednosti Republike Srpske odobila Pavgordu objavljivanje javne ponude za preuzimanje preostalih akcija u “Boksitu” koje još ne posjeduje.

“Pavgord” je vlasnik 17.013.168 ili 71,52 odsto akcija “Boksita”, a za preostale akcije plaćaće cijenu od 0,4001 KM po akciji što predstavlja prosječnu cijenu ostvarenu na berzi u posljednjih šest mjeseci.

“Pavgord” je ušao u vlasništvo “Boksita” krajem maja kupovinom akcija od dotadašnjeg vlasnika preduzeća “Mileks” Rajka Dukića.

“Pavgord” Foča je tada stekao 28,3 posto akcija, “Respect Plus” Banjaluka 18,7 posto i “MG Mind” 18,6 posto. Nakon toga je “Pavgord” otkupio akcije navedene tri kompanije za 3,96 miliona KM i došao do udjela od 71,5 odsto.

Preuzimanje “Boksita” uslijedilo je nakon “Pavgordovog” preuzimanja zvorničke “Alumine”, prenosi Indikator. Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: “Pavgord” spremio 2,7 miliona KM za potpuno preuzimanje “Boksita”

    1. Miki

      Ovi bar nesto dobise. Birac preuzeo citav i ni jednog akcionara nije isplatio mada ne znaci nista i da isplati ako ce placati po prosjecnoj cijeni zadnjih 6 mjeseci.
      Ovo nema nigdje namjerno se obara cijena na berzi.