Capital.ba

Još jedan SUV model odlazi u penziju

21.07.2024. / 14:02

MADRID – Ne događa se često da SUV modeli ne dobiju nasljednika. Ipak, i to je moguće, a najnoviji primjer dolazi iz Seata. Njihov prvi i najveći SUV, model Tarraco, upravo je penzionisan. Pomalo neočekivano, šest godina nakon lansiranja veliki SUV odlazi u penziju bez direktnog nasljednika.

seat

FOTO: Agencije

Španski blizanac modelima Škoda Kodiaq i Volkswagen Tiguan Allspace neće dočekati drugu generaciju, ali će zato napraviti mjesta za novi Cuprin model. Time će se potvrditi nagađanja kako će Cupra u budućnosti rasti, dok će Seat pasti u drugi plan.

“Seat Tarraco je bio uspješan. Ali nasljednika Tarraca neće biti. Od sredine 2024. u segmentu ćemo se fokusirati na novi Cupra Terramar, koji će vrlo dobro ispuniti ovaj prostor. Tarraco će tada biti izbačen iz upotrebe, završit će svoju proizvodnju do drugog tromjesečja 2024. godine”, poručili su iz Seata za britanski “Autocar”.

Ukidanje ovog modela je očekivano jer nije bio spomen u posljednjem godišnjem izvještaju za ovu godinu. S druge strane, Ibiza, Arona, Ateca i Leon – biće unaprijeđeni, produžujući njihov životni ciklus do “kraja ere motora s unutrašnjim sagorijevanjem”.

I na kraju recimo kako je Tarraco bio najuspješniji 2019. godine s 29.615 prodanih primjeraka, dok je već 2022. godine prodaja pala na tek 12.872 primjerka. Poređenja radi, Škoda Kodiaq je 2019. godine prodana u 88.516 primjeraka, prenosi “Index”.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!