Capital.ba

Cenić: Zakoni po kojima IRB može obavljati platni promet neće zaživjeti

05.07.2024. / 12:36

BANJALUKA – Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić izjavila je danas da set zakona koje je juče usvojila Narodna skupština RS, a po kojima Investiciono-razvojna banka RS (IRB) može obavljati unutrašnji platni promet i primati depozite, neće zaživjeti.

Svetlana Cenić

Foto: N1

Pojasnila je da bi za to bila potrebna i saglasnost Centralne banke BiH zbog čega je moguće da taj pokušaj propadne i prije nego što je počeo, iako je resorna ministarka najavila brojne pripreme.

Cenić je istakla da je u toj priči previše nedorečenosti i neusklađenosti s važećim sistemom, te kontradiktornosti i sukoba interesa da bi ikada moglo funkcionisati u praksi.

„Ukoliko bi pokušali to provesti na silu, bez saglasnosti Centralne banke BiH i protiv svih međunarodnih upozorenja, to bi se urušilo jer su oni poznati po tome da ne znaju upravljati finansijama i bankarskim sistemom“, navela je Cenić. Fena

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!