Capital.ba

NSRS dala zeleno svjetlo: IRB može obavljati platni promet

04.07.2024. / 17:05

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske usvojila je set zakona koji će omogućiti da Investiciono razvojna banka Republike Srpske može obavljati platni promet i primati novčane depozite.

IRB

Foto: Capital.ba

Usvojene su dopune Zakona o unutrašnjem platnom prometu, Zakon o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono-razvojnoj banci Srpske.

Ove izmjene su izazvale veliku polemiku u Narodnoj skupštini gdje su opozicioni poslanici isticali da se ove izmjene donose kako bi se pomoglo firmama koje se nalaze na američkoj crnoj listi i da će to dovesti pod sankcije i IRB.

S druge strane, ministarka finansija RS Zora Vidović je tvrdila da IRB neće doći pod sankcije.

Vidovićeva je, inače, za CAPITAL izjavila da zakonske izmjene kojima je omogućeno da IRB obavlja poslove platnog prometa, između ostalog, donesene i kako bi se pomoglo firmama koje su Sjedinjene Američke Države stavile na crnu listu.

CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!