Capital.ba

„Fagus“ tužio „Elektroprivredu RS“ za 608.000 KM

03.07.2024. / 11:20

BANJALUKA – Preduzeće „Fagus“ iz Kotor Varoša tužilo je „Elektroprivredu RS“ i “Elektrokrajinu“ radi naknade štete od 608.000 KM.

fagus

FOTO: Pixabay

„Fagus“ u tužbi koju je podnio polovinom februara ove godine navodi da je sa „Elektroprivredom RS“ u ugovornom odnosu po osnovu snabdijevanja električnom energijom, za potrebe obavljanja njegove redovne djelatnosti, ali da ERS svoju obavezu nije ispunjavala najmanje tri godine unazad.

„U tom periodu je bilo i više prekida u isporuci struje, koji su prouzrokovali štetu na postrojenjima tužitelja koje koristi u proizvodnji, iako on uredno izmiruje svoje obaveze“, navedeno je, između ostalog, u tužbi.

S druge strane, ERS je u odgovoru navela da je tužba neosnovana, jer ne daje osnov koji bi učinio opravdanim postavljeni tužbeni zahtjev.

„Takođe, nisu navedeni valjani dokazi koji ukazuju na eventualno nastalu štetu ili izgubljenu dobit, te ne postoji poveznica između radnji koje se tuženim stavljaju na teret kao štetne i prikazanog tužbenog zahtjeva, zbog čega predlažemo da se zahtjev odbije u cijelosti“, navedeno je u odgovoru na tužbu.

U ponedjeljak je u ovom sporu pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci održano pripremno ročište čiji nastavak je zakazan za 26. jul.

CAPITAL: M. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Fagus“ tužio „Elektroprivredu RS“ za 608.000 KM

    1. Bosanac

      Nikad lopovi neće ponuditi ugovor gdje garantuju kvalitet enegije i usluge. Kad se desi kvar neće doći na poziv, jedino ako neka “čivija” nazove onda se dolazi momentalno. A i svaku budalu su zaposlili u elektro, ima bukvalno nepismenih i retardiranih.

      • Ratko

        Monopol je čudna stvar!

    2. Ratko

      Treba da ih tuži puno više kompanija kao i fizičkih lica jer prave velike probleme potrošačima, posebno poslovnim, ugovore potpisujemo sa njima, a u ugovoru samo sebe osiguraju, a ni riječi nema o garancijama za kvalitet usluge koji je užasan!