Capital.ba

Nezaposlenost u Grčkoj najniža za skoro 15 godina

01.07.2024. / 14:25

ATINA – Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u Grčkoj je u maju pala sa aprilskih 10,7 odsto na 10,6 odsto i sada je najniža za skoro 15 godina, tačnije od decembra 2009. godine, objavio je Grčki zavod za statistiku ELSTAT.

kreditni rejting

Foto: Pexels

Broj nezaposlenih u Grčkoj je u maju mjesečno pao za 11.500 na 504.900 lica bez posla, ali takođe i broj zaposlenih, za 63.100 na 4,24 miliona, navodi se na veb stranici te organizacije.

Nasuprot tome, broj ljudi mlađih od 75 godina života koji nisu aktivni na tržištu rada je mjesečno porastao za 72.200 na 3,02 miliona.

U istom mjesecu lane je stopa nezaposlenosti u Grčkoj bila viša i iznosila je 11,2 odsto, navodi se na sajtu ELSTAT-a. Pad nezaposlenosti u Grčkoj je u skladu sa trendovima u evrozoni.

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u evrozoni je u aprilu pala sa martovskih 6,5 odsto na novi istorijski minimum od 6,4 odsto, objavio je ranije Evrostat. U Evropskoj uniji je stopa nezaposlenosti u aprilu iznosila šest odsto, što je isto kao u martu, prenosi Tanjug.

Evrostat procenjuje da je u aprilu u Evropskoj uniji bilo nezaposleno 13,149 miliona ljudi, od kojih 10,998 miliona u evrozoni.Politika

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!