Capital.ba

Račun Srebrenice deset dana bio blokiran

01.07.2024. / 13:55

SREBRENICA – Račun opštine Srebrenica bio je blokiran deset dana zbog izvršne presude protiv ove lokalne zajednice u iznosu od 260.000 KM, potvrđeno je za CAPITAL.

srebrenica

FOTO: Opština Srebrenica

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić potvrdio je za naš portal da je opštinski račun desetak dana bio u blokadi zbog obaveza opštine iz perioda kada je na njenom čelu bio aktuelni potpredsjednik RS Ćamil Duraković.

„Radi se o obavezi prema firmi koja je izvodila radove na području opštine za vrijeme velikih poplava 2014. godine. Znači, stigli su nas dugovi koje su za sobom ostavili bivši načelnik Ćamil Duraković i bivši predsjednik Skupštine opštine Radomir Pavlović“, kaže Grujičić.

On dodaje da je zbog ovoga opština zapala u ozbiljne probleme, jer su za sudsko izvršenje potrošena sredstva namijenjena za izmirenje obaveza za komunalne u socijalne namjene.

„Za opštinu Srebrenica 260.000 KM nije malo. Biće nam veliki problem da namirimo ta sredstva. Sigurno je da će pojedinci ovu situaciju iskoristiti da iznose optužbe na račun aktuelnog opštinskog rukovodstva i mene lično, iako su oni najodgovorniji za blokadu računa i situaciju u koju je dovedena opština“, kaže Grujičić.

CAPITAL: D. Momić

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!