Capital.ba

Microsoftu se sprema velika kazna u EU

26.06.2024. / 16:36

BRISEL – Microsoft je prekršio antimonopolske zakone Evropske unije tako što je spojio Teams sa svojim drugim popularnim aplikacijama za kompanije.

microsoft

foto: pixabay

Ovo je reakcija zvaničnika EU u preliminarnim nalazima, što predstavlja najnoviji izazov evropskog tijela američkom tehnološkom gigantu.

Ukoliko se navodi potvrde, to bi moglo da dovede do kazne do 10 odsto globalnog Microsoftovih prihoda, koji su iznosili 211 milijardi dolara tokom prethodne finansijske godine.

Objava stiže samo dan nakon što su EU regulatori optužili Apple zbog kršenja Zakona o digitalnim tržištima (DMA).

Evropska komisija, koja je izvršno tijelo Evropske unije, otvorila je istragu Microsoftovih softverskih praksi prije više od godinu dana, nakon žalbi Slack aplikacije iz 2020. godine.

Slack je navodno prijavio da je Microsoft svom Teams servisu omogućio prednost nad konkurentskim servisima, spajajući ga sa drugim popularnim aplikacijama u okviru Office softvera.

Microsoft se još uvijek nije zvanično oglasio povodom ovih najava Evropske unije.B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!