SRBAC, Turističko-privredna manifestacija “Gastro-fest” završena je u sportsko-rekreativnom centru Bardača kod Srpca dodjelom nagrada najboljima u pripremanju ribljih i pilećih specijaliteta.
Ekipa “Čarda” iz Doboja bila je najbolja među 20 njih koje su se takmičile u pripremanju ribljeg paprikaša, dok je drugo mjesto zauzela ekipa “Vujinovići” iz Gradiške.
U pripremanju jela od piletine najuspješnija među 17 ekipa bila je ekipa Šumske uprave Srbac, a drugo mjesto osvojili su “Kokošari” iz Nožičkog.
Osim pehara i diploma, najboljima u pripremanju ribljeg paprikaša uručeni su kotlići, a pribor za roštiljanje dobili su najbolji u pripremi jela od piletine.
Najuspješnija u navlačenju konopca bila je ekipa Šumske uprave Srbac, a u brzom ispijanju piva prvo mjesto je osvojio Slaviša Marković.
Na jučerašnjem otvaranju ove manifestacije pomoćnik ministra za trgovinu i turizam Aleksandra Trifković rekla je da resorno ministarstvo podržava ovakav vid prezentacije turističke i gastronomske ponude u Republici Srpskoj, jer podstiče rast broja stranih turista.
Trifkovićeva je navela da se to posebno odnosi na turiste iz Rusije, čiji broj posjeta godišnje poraste za sedam-osam odsto.
Devetoj turističko-privrednoj manifestaciji, koja je održana u prirodnom rezervatu Bardača, prisustvovalo je oko 2.000 posjetilaca iz Srpca, susjednih opština. Srna