OAK BRUK, Bivši radnici Mekdonaldsa podijelili su svoja iskustva o radu u američkom lancu brze hrane.
Iako neki očekuju da pisanje odgovora na pitanje “Šta ste voljeli u Meku dok ste tamo radili?” teško da može proći bez navođenja konflikata, ovo je primjer uglavnom pozitivnih sjećanja.
Od besplatnih pljeskavica do 17 kockica luka, evo nekih najboljih odgovora.
Visoko stresan posao
“Kupci vas tretiraju veoma loše, a to je veoma stresno, posebno u gužvi, ali mislim da to važi za bilo koji posao u ugostiteljstvu”, kazala je jedna od nekadašnjih radnica.
Preciznost
“Bio sam zadužen sa kuhinju i svaki proces je tačan do najsitnijeg detalja, imao sam test na kraju moje obuke koji je uključivao pitanja kao što je: “Koliko komada isječenog luka ste stavili u čizburger”?
Prijateljstvo
“Rad u Meku bio je jedan od najzabavnijih iskustava u mom životu! Upoznao sam prijatelje za cjeli život. Osim toga… jedem tamo besplatno svaki dan skoro dvije godine”.
Visoki standardi
“Kuhinje su čiste i organizovane. Imaju dosta pravila i protokola koji prikazuju kvalitet hrane koji je na vrhunskom nivou. Imaju veće standarde od većine kompanija kada je u pitanju zdravlje. Ukoliko nešto ne ispunjava njihove propise – odmah ga bacaju”.
Pa, obučenost
“Moj stari gazda, koji je imao jedan ugostiteljski lanac, govorio je da uvijek voli da zaposli radnike koji u svojoj biografiji imaju stavku da su radili u Meku, jer, kaže, znao je da su već bili dobro obučeni”.
Čistoća
“Volio sam to koliko su bili čisti. Kasnije sam saznao da to nije bio slučaj u svakom njihovom restoranu, ali onaj u kome sam ja radio bio je stvarno čist.” B92