CHUNGNAM, Dodajući mjehuriće kisika u alkoholna pića moglo bi pomoći u izbjegavanju glavobolja nakon cijelonoćnog opijanja. Istraživači na Univerzitetu u Chungnamu u Koreji otkrili su kako se oni koji piju alkohol u kojem ima više kisika trijezne 30 minuta brže od onih koji konzumiraju uobičajni alkohol.
Dr. Kwang-il Kwon, koji je pomagao u studiji, kaže da kada se u alkohol stavljalo više kisika, osobe koje su ga konzumirale budile su se s manjim glavoboljama.
‘Pića obogaćena kisikom smanjila su koncentraciju alkohola u krvi brže nego normalno piće’, rekao je dr. Kwon.
‘Ovo bi moglo imati klinički i značaj u stvarnom životu i moglo bi smanjiti nesreće uzrokovane alkoholom. Zbog takvih bi se pića ljudi brže trijeznili i izbjegli posljedice’, dodaje Kwon.
1 komentar
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
Korejci otkrili nešto što je moj čukundeda znao, samo se u mojoj dinastiji to zove čista šljivovica ukomljena bez koštice i bez grama šećera. Našikaš se , a nema glavobolje i mamurluka, samo ti se pije rasol.