NJUJORK, Ako ste mislili da je djedova domaća komovica nešto najgore što ste ikada pili, grdno ste se prevarili.
Gotovo da nema tog ploda koji se ne može fermentisati i destilovati, a neki su tu svijetu ‘umjetnost’ odveli na sasvim nove nivoe.
U alkohol se tako stavljaju neki prilično bizarni dodaci, koji imaju funkciju poboljšanja ukusa, davanja posebnih moći onome koji ih pije, ali i čistog marketinga.
Vino sa zmijama, gušterima i škorpionima
Ovo piće je samo za prave kauboje, koji pljuju u lice svakom fićfiriću koji zavino govori da je ‘razigrano’, a u slobodno vrijeme zubima love zmije i škorpione.
Mamma Mia Pizza pivo
Pivo koje ima ukus pizze Margarite je nešto što nam nikada ne bi palo na pamet. U jednoj maloj, kućnoj pivari u Illinoisu tako melju cijele pizze, zatim tu smjesu ispiru vrućom vodom, pa dobijenu tečnosti miješaju sa standardnim sastojcima piva.
Pivo sa ukusom krofni i slanine
Ko drugi nego Amerikanci. Njihova ljubav prema pizzi, krofnama, slanini i ostalim gotovo su simbol nacije. Tako sličnim postupkom kao i kod pizza piva, prave i pivo sa ukusom krofni, slanine, čokolade, javorovog sirupa.
Pirinčano vino sa mladim miševima
Ako želimo čudno, nema boljih od Kineza. Boce se pune mladim, tek rođenim miševima, čije će vas malene, zatvorene okice vjerovatno pratiti u noćnim morama narednih 80 godina života, prenose agencije.