KOPRIVNICA, Podravkin brend ‘Dolcela’ proslavio je deset uspješnih godina postojanja. Sve vješte domaćice, ali i svi oni koji vole slatko a nisu veliki znalci u pripremi slastica, u posljednjih ’10 slatkih godina’ uz svoju kreativnost i maštu uživali su u širokom asortimanu Dolcelinih proizvoda.
Slatki i praškasti program Podravke lansiran je na tržište 1998. godine pod markom Dolcela i to paralelno na hrvatskom i mađarskom tržištu, dok se danas nalazi i na tržištu jugoistočne Evrope, te je jednim dijelom asortimana prisutan i u SAD-u, Kanadi, Australliji, Švedskoj i Švicarskoj, navodi se u saopštenju kompanije.
Asortiman Dolcele danas čine praškaste slastice, pudinzi, šlag kreme, mješavine i kreme za kolače, gotove kore za kolače, zamrznute i pothlađene te “shelf stable” slastice.
Za zalogaj u svakom trenutku, Dolcela je u svoj asortiman od nedavno uvrstila mini Croissante od vanilije i čokolade koji direktno iz kesice pružaju zadovoljstvo slatkog okusa.
Dolcelini proizvodi prate trend niskokaloričnih proizvoda, lagana su slastica, koju karakteriše brza i jednostavna priprema. Sa Dolcelom slastice uvijek uspijevaju, na zadovoljstvo onih koji ih spremaju, a posebno onih koji ih kušaju!