SOFIJA, Bugari će za Božić, koji slave po Gregorijanskom kalendaru, pojesti 100 000 prasića, a sve više u prazničnu trpezu uvode ćureće meso.
Bugarski ministar poljoprivrede Miroslav Najednov rekao je da se upotreba svinjskog mesa za božićne praznike smanjuje u odnosu na predhodne godine, jer se građani sve više odlučuju za ćurke.
Predsjednik Saveza živinara u Bugarskoj Boris Stoimenov izjavio je da prvi put nakon 20 godina u Bugarskoj ima dovoljno ćurećeg mesa domaće proizvodnje.
“Skoro polovina živine u trgovinama su naša proizvodnja, dok se ostatak uvozi iz Brazila”, rekao je Stoimenov.
Nekoliko dana uoči Božića ćurka između osam i devet kilograma u Bugarskoj se prodaje po cijeni od 50 leva, odnosno 25 evra.
1 komentar
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
što se nas tiče mi smo prasiće u avansu uništili okolo trećeg oktobra