ZAGREB – The Belgian Chocolate Group za mjesec-dva počeće proizvodnju veganske čokolade u hrvatskom gradiću Vrlici, u središtu Dalmacije.
Za početak proizvodnja će se odvijati u poslovnom inkubatoru a tvornica će se početi graditi nakon što projekt nadraste fazu inkubatora. Za tu potrebu Belgijanci su kupili obližnje zemljište veličine 27,5 hiljada kvadratnih metara.
“Kako bismo bili potpuno spremni, odlučili smo da ćemo do izgradnje velikog pogona pokrenuti proizvodnju u poslovnom inkubatoru i uhodati sve segmente, od opskrbe sirovinama do obuke zaposlenih“,kazao je suvlasnik i glavni tehnolog Belgian Gourmeta (naziv kompanije u Hrvatskoj) Luc Laureys za tportal.
Kompanija je u novu proizvodnu linija investirala oko tri miliona evra, a ona će se odmah poslije izgradnje velike tvornice preseliti i po potrebi dopuniti.
U prvoj fazi posao će dobiti dvadesetak radnika, u drugoj će brojka narasti na njih oko 120.
The Belgian Chocolate Group treći je najveći proizvođač čokolade u Belgiji. Indikator.ba