SIDNEJ, Vlasnica jednog japanskog restorana u Australiji propisala je vjerovatno najneobičnije pravilo u istoriji ugostiteljstva.
Naredila je, naime, da gosti moraju da pojedu sve što naruče, a ukoliko to ne urade obrok će platiti 50 odsto više nego što bi trebalo. Jukako Ičokava kaže da je to uradla zato što joj je dosadilo da baca ostatke hrane i na taj način doprinosi zagađenju životne sredine. Da sve ne bi bilo previše zastrašujuće, vlasnica restorana je uvela i popust od 30 odsto za one koji ne ostave nijedan zalogaj u tanjiru. “Potpuno sam posvećena očuvanju naše planete i zbog toga od mojih gostiju tražim malo više nego drugi restorani”, rekla je Ičokava. FoNet
3 komentara
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila prije komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]
Japanka, a blesava? Ko ne pojede naručenu hranu plaća 50% više, jer joj je dodijalo da bacanjem ostataka hrane zagađuje životnu sredinu. Kako onda da uopšte jedeš ono što i životnu sredinu zagađuje, znači da je puno nekih hemikalija, jer obične organske materije nisu zagađivači, a uvijek se nađe i neka životinja da je pojede.
za popust od 30% pojescu i tanjir
A šta ako nije od japanske plastike, nego od kineskog porcelana?