Capital.ba

Srpska se obveznicama zadužuje 10 miliona KM

06.08.2024. / 14:49

BANJALUKA – Republika Srpska planira da se zaduži se 10 miliona KM emisijom dugoročnih obveznica na Banjalučkoj berzi.

FOTO: Capital

Odluku o novom zaduženju Vlada RS je donijela 1. avgusta i ona je objavljena u Službenom glasniku RS, a stupa na snagu dan nakon objavljivanja.

Riječ je o petogodišnjim obveznicama, a Vlada je spremna da plati kamatu od šest odsto.

Ovo je drugi put ove godine da se Vlada Srpske zadužuje emisijom dugoročnih obveznica na ovaj iznos koji je daleko manji u odnosu na dosadašnju praksu.

Kako su ranije ocijenili analitičari za CAPITAL na to je uticala neizvjesnost nakon uvođenja američkih sankcija funkcionerima RS, firmama te pojedincima povezanim sa političkim vrhom RS.

Radi se o četvrtoj emisiji dugoročnih obveznica RS u ovoj godini. Na ovaj način se Srpska u 2024. godini zadužila sa 90 miliona KM.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!